У чому подається алкоголь на банкет з етикету
Традиції і правила подачі алкоголю до столу на банкетах складалися протягом довгих років. Навіть, якщо Ви не є шанувальником міцних напоїв, слід знати, які правила етикету діють при подачі спиртного.
Можно продать алкоголь в санкт-петербурге обратившись в нашу компанию.
Загальні банкетні рекомендації для алкогольних напоїв
Алкоголь повинен поєднуватися зі стравами. Тут діють прості, всім відомі правила. Червоне вино подають до м'яса і дичини, біле до рибних страв. Міцні напої, такі як віскі, прийнято подавати в кінці трапези. Оскільки вони покращують травлення, до того ж сита людина менше п'яніє. До десертів подають солодкі вина і глінтвейн.
Перед початком урочистостей на банкетах подають аперитив, який стимулює апетит. Для цієї мети використовують легкі напої невеликої фортеці, такі як вермут. Під час банкету на столі повинні бути представлені різноманітні види алкоголю, як на смак, так і по фортеці. Так кожен гість зможе вибрати алкоголь, який йому більше до душі.
Правила подачі різних видів алкоголю
Алкоголь подають в уже відкоркованих пляшках. Спеціальні судини - декантери не підходять для банкету, оскільки на таких заходах присутня велика кількість людей, і вони повинні бачити, який саме напій їм подають, його марку і сорт. Шампанське подають в відерцях з льодом, а коктейлі вже в готовому вигляді, розлиті по келихах.
При розливі вина слід наповнювати келих не менше ніж на одну третину, і не більше ніж на половину. Якщо мова йде про дівич-вечорі, де присутні тільки дами, розливає спиртне господиня вечора. У всіх інших випадках цим займається чоловік - господар. На великих банкетах розливом напоїв займаються офіціанти.
Вибір келихів для алкоголю
Для подачі вина використовують винні келихи на довгій ніжці. Для червоного вина вони зазвичай мають більш округлу форму, а для білого підходять витягнуті у висоту ємності. Не прийнято подавати на банкетах вино в кольорових келихах. Вони повинні бути виготовлені з прозорого скла або кришталю, щоб гості могли насолодитися красою кольору їх вмісту.
Келихи для шампанського нагадують посуд для білого вина, але мають ще більш витягнуту, вузьку форму. Так краще видно гра мільйонів бульбашок.
Коньяк наливають у низькі пузаті келихи на короткій ніжці, які прийнято охоплювати рукою, щоб трохи зігріти напій теплом свого тіла.
Для віскі вибирайте класичні тумблери з прямими стінками і товстим дном або тюльпановідние келихи на коротких ніжках.
Для горілки та інших міцних напоїв використовують чарки. Їх форма може бути різною, основне правило - чим вище міцність алкоголю, тим менше обсяг чарки.
Алкоголь - не просто спосіб викликати сп'яніння. Багато його сорти настільки прекрасні і володіють таким неймовірним смаком, що їх можна зарахувати до творів мистецтва. У будь-якому випадку, щоб насолоджуватися алкоголем і отримати від нього всі можливі враження і відчуття, слід уважно поставитися до антуражу. Дотримання правил алкогольного етикету дозволить Вам створити відповідний настрій і додати святу більше урочистості.